Podcast Zorg op Zaterdag: volledig

De volledige versie van de podcast. Pak een lekkere kop thee en ga er goed voor zitten. 

 

Lieke vertelt hoe zij op haar 11e al wist dat zij in de zorg wilde werken. Toen nog met het idee om de 'arme kinderen' in tehuizen te gaan helpen. 

Haar hele loopbaan in de zorg staat in het teken van eigen regie van bewoners en respect voor medewerkers op de werkvloer. Na veel reizen in het buitenland is Lieke zich in Nederland gaan ontwikkelen in de GHZ waar zij van invalkracht tot manager uitgroeide. In 2005 nam zij de beslissing om haar eigen bedrijf te starten.

Met vallen en opstaan, maar vooral ook met enorm veel plezier.  Het werken in de zorg blijft een prachtig vak omdat je echt het verschil kunt maken voor een andere persoon. 

Op dit moment gaat er jammer genoeg veel teveel tijd verloren aan zaken waar bewoners niet beter van worden.

Procedures, protocollen en vastgelopen samenwerking hebben direct een negatieve invloed op het welzijn van de bewoners in zorg. Ongeacht in welke sector. 

Daar moeten we wat aan doen. 

 

Met de ervaringstrainingen van De Keerzijde worden deelnemers bewust van het effect van hun gedrag op de bewoners waar zij voor zorgen. De valkuilen in de dagelijkse zorg worden helder en met een coach worden  vervolgens de concrete acties in gang gezet voor veranderingen op de werkvloer. 

 

Binnen de praktijkopleidingen voor statushouders worden op een persoonlijke en betrokken manier kansen geboden op een betaalde baan in de zorg.    

 

Veiligheid, vertrouwen, openheid, persoonlijke confrontatie en humor zijn de sleutelwoorden binnen De Keerzijde.

Dat past bij Lieke als persoon. Dat is wie zij is. 

Eerlijk gezegd weet zij niet wat ze anders zou moeten of kunnen doen dan wat ze nu doet binnen haar eigen bedrijf. 


Schrijf je in

We sturen maximaal 4 keer per jaar
een nieuwsbrief toe.