Bij de Meemaken is Waarmaken Methode worden deelnemers zelf verzorgd en begeleid door het team van De Keerzijde. Deze ervaring geeft direct nieuwe energie van waaruit ideeën en acties ontstaan over hoe het anders kan en anders moet binnen eigen praktijk.
Alles draait om eigen regie van bewoners/ patiënten/ cliënten.
Er kan gekozen worden tussen Lang verblijf/ Kort verblijf of Crisisopvang.
In de trainingen Persoonlijk Leiderschap/ Waarmaken 2.0 draait alles om eigen regie van medewerkers.
Niet zelden worden onze trainingen als een persoonlijke opkikker en cadeautje ervaren.
Op zoek naar team- of individuele coaching op maat? Bel ons gerust.
Heftig
maar ook
erg komisch!
Bij de Meemaken is Waarmaken Methode worden deelnemers zelf verzorgd en begeleid. Deze ervaring wordt versterkt doordat zij worden beperkt in hun mogelijkheden door bijvoorbeeld slecht te kunnen zien, slecht te kunnen horen, niet te kunnen praten of afhankelijk te zijn van een rolstoel.
Voor onze trainingen en workshops stellen wij geen eisen aan aanvangsniveau. Tenslotte zijn we allemaal mens, ongeacht niveau.
Zo ook is zelfstudie niet van toepassing. Zelfreflectie wél!
De ervaring aan de andere kant van zorg blijkt confronterend en onvergetelijk te zijn.
Hoe kijkt iemand je aan? Is er echte interesse of niet? Hoe voelt het om langdurig in een groep te zijn waar je niet zelf voor hebt gekozen? Wat doet het met jou als je niet weet hoe lang de dag nog zal duren? En wat doet afhankelijkheid nu echt met je?
De confrontatie is soms pittig, maar altijd respectvol. Vanwege de herkenning vaak ook lachwekkend.
Door deze ervaring komen nieuwe inzichten, ideeën en acties vanzelf bij deelnemers naar boven. Deze worden tijdens de coachingssessies voor en na de zorgervaring gedeeld en concreet gemaakt.
De Meemaken is Waarmaken Methode maakt deelnemers in korte tijd bewust van de kern van zorg: Hoe voelt afhankelijkheid en verlies van regie? Hoe snel raak je zelf gehospitaliseerd binnen een 'systeem'? Wat is het effect van al die regels en protocollen? Hoe kunnen en moeten we juist dat veranderen in de nieuwe ontwikkelingen gericht op reablement?
Deelnemers ervaren hoe belangrijk eigen regie en goede samenwerking zijn voor de veiligheid en zelfstandigheid van zorgvragers én medewerkers.
Voor al onze trainingen bieden wij vrijblijvend en kosteloos advies over financiële ondersteuning.
Dit i.s.m. Finestri Subsidiemanagement.
De Keerzijde in uitzending Samen Sterk van SBS 6
Deelnemers beseffen ook hoe je elke dag het verschil kunt maken. En hoe je dat doet alleen en samen met collega's. Tijdens de coaching wordt geleerd feedback te geven en nemen op een respectvolle manier. En natuurlijk wordt effectief vergaderen geoefend. Dat blijkt toch echt wel leuk en heel zinvol te zijn.
De Keerzijde ontwikkelde vanaf 2006 de Meemaken is Waarmaken Methode en zet deze nu ruim 10 jaar met veel succes in. Duizenden medewerkers uit thuiszorg, ouderenzorg, verpleging en gehandicaptenzorg gingen de confrontatie aan en namen dit mee in de manier waarop zij hun zorg verlenen.
De Keerzijde biedt de Meemaken is Waarmaken Methode in een aantal verschillende vormen aan en gaat graag in overleg over een passende vorm voor elk team en elke organisatie.
Voor alle trainingen en workshops geldt dat we geen specifiek aanvangsniveau en opleidingsniveau hanteren zodat ons aanbod voor iedereen toegankelijk is.
Binnen een workshop ervaren deelnemers wat afhankelijkheid met hun doet. Net als bij crisisopvang ben je ineens opgenomen.
Na een korte introductie wordt stap voor stap de regie overgenomen en worden deelnemers geconfronteerd met hun eigen gedrag en dat van collega's. De herkenbaarheid met de praktijk maakt deze ervaring een hilarische eyeopener.
In de afsluiting worden ervaringen en inzichten gedeeld. Ideeën voor veranderingen worden verzameld en meegenomen.
Zeer geschikt voor managers en bestuurders die kennis willen maken met de kracht van het ervaringsleren en versterking van hun onderlinge contacten.
In aangepaste vorm ook zeer geschikt voor ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorgers.
In deze training wordt het traject Kennismaken, Meemaken en Waarmaken in verkorte vorm ervaren.
Deelnemers worden, na de introductie met een coach, in de afhankelijke positie geplaatst. Zij ervaren wat er gebeurt wanneer stap voor stap regie van hun leven overgenomen wordt. Confrontatie met het effect van hun gedrag en dat van anderen leidt tot veel inzichten, verbazing en plezier.
Na de ervaring begeleidt de coach deelnemers in het samenvatten van persoonlijke inzichten en acties om in te zetten in de dagelijkse praktijk.
Speciale dagtrainingen zijn beschikbaar voor leidinggevendaen en behandelaren gericht op effectief leidinggeven en samenwerken binnen verschillende disciplines. Altijd gebaseerd op het ervaringsleren en inclusief studiemateriaal.
Binnen vier dagdelen gaan deelnemers de confrontatie aan met zichzelf. Doordat er ruimte is voor coaching vooraf en achteraf wordt, naast de ervaring, ook duidelijk welke valkuilen er op de loer liggen in de praktijk. En wat daarvan de gevolgen zijn.
Deelnemers leren keuzes te maken en versterken zichzelf door met concrete acties aan de slag te gaan in de praktijk.
Training inclusief studiemateriaal.
Vanwege de intensiteit van de trainingen ontstaat er, naast enorm veel verbazing en plezier, ook een hechte band tussen deelnemers.
Momenteel ben je als medewerker zorg vaak vooral bezig om de zorg ‘draaiende’ te houden. Dagelijks zoekende naar een voldoende bezetting van personeel op de afdelingen en woongroepen. In onze ogen is dat een hele pittige taak. Simpel gezegd: Je loopt er regelmatig op ‘leeg’.
De zorg wordt complexer, de eisen aan kwaliteit én aan de verantwoording hiervan zijn veel strenger geworden. Steeds meer collega’s gaan met pensioen of maken andere keuzes. Op deze manier werken is niet meer te vergelijken met de motivatie die je had toen je voor het zorgvak koos. Tijdens deze training ga je, samen met collega's en onze coach, terug naar de reden waarom jij voor je werk elke dag je bed uitstapt.
Inclusief studiemateriaal.
Gevoelens van ongemak rondom intimiteit en seksualiteit bij bewoners zijn voor iedereen herkenbaar. Het bespreekbaar maken hiervan is niet eenvoudig.
In deze tweedaagse training gaan we hier samen mee aan de slag.
Training inclusief studiemateriaal.
In deze creatieve denkworkshop worden waargebeurde situaties uit de praktijk ingezet.
Deze situaties escaleren vervolgens dusdanig dat de 3- hoek Bewoner/ Mantelzorger/ Zorgprofessional onherstelbaar beschadigd wordt.
Of toch niet?
Benieuwd hoe wij MEEMAKEN IS WAARMAKEN in jouw organisatie zouden kunnen inzetten? Alle workshops, trainingen en trajecten zijn maatwerk en aanpasbaar aan jouw specifieke situatie.
We overleggen graag met je over de mogelijkheden!
Bel 0168- 456087 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor specifieke vragen bel 06- 15076672
- Confucius -