Ons team

De Keerzijde werkt met een flexibel team bestaande uit freelancers en ZZP-ers dat naast het werken in de zorg deelnemers in onze trainingen een onvergetelijke ervaring meegeeft. 

 

Alle teamleden hebben ruime praktijkervaring in de zorg én zelf de 24 uurs ervaringstraining doorlopen. 
Daarbij hebben de coaches een coachopleiding en vele jaren ervaring met het ondersteunen van teams.

Monique Saro

Trainer


Waarom doe je wat je doet (voor De Keerzijde)?

Ik ga al een tijdje mee in de zorg en heb mezelf erop betrapt hoe ik handelde als verzorgende. Het snel overnemen van de regie bij de zorgvrager. Want dat gaat sneller en we bedoelen het toch goed? Lekker betuttelen en vooral niet doorhebben wat er daadwerkelijk gebeurt. Totdat ik als zzp’er ben gaan werken in de palliatieve en terminale thuiszorg. Thuis durft of kan de zorgvrager voor zichzelf opkomen. Durft zijn of haar grenzen aan te geven wat voor mij een eyeopener was. Ik bepaal niet, maar de zorgvrager. De knop was snel om! Via een folder van De Keerzijde, die bij een collega op de keukentafel lag, kwam ik in contact met deze mooie organisatie. Ik was meteen enthousiast. Hoe mooi is het om collega’s zich bewust te laten verplaatsen in de zorgafhankelijke zorgvrager via ervaringstrainingen en dat ik daar deel van uit mag maken?

 

 

Wat breng je mee als trainer?

Ik werk al ruim 25 jaar in de zorg op verschillende vlakken. En heb dus een flinke dosis ervaring en kan met mijn humor veel los krijgen bij de deelnemers. Ik kan mij goed inleven in de beleving van de deelnemers. En hoop middels mijn enthousiasme nieuwe inzichten te geven over de werkwijze op de werkvloer. Want MEEMAKEN IS WAARMAKEN!

 

 

Naast training geven, waar houd je nog meer van?

Ik ben Monique Saro, trotse moeder van 2 geweldige kinderen (kan ook niet anders met zo’n leuke mama.) Ik ben vaak in de sportschool te vinden en verslind boeken. Ik werk in de palliatieve en terminale thuiszorg wat ik met veel passie doe. In Suriname hebben we een gezegde ‘waar de dood is, moet ook gelachen worden’. Ik probeer met mijn humor de zorgvrager naar zijn laatste fase te begeleiden met wat vermaak, en geloof me ondanks het grote verdriet zie ik geregeld grote glimlachen op gezichten en dat geeft een stukje verbinding. En dat hoop ik in de trainingen ook te mogen gaan voelen en ervaren bij de deelnemers.”

"Geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken."

 

- Confucius -

Schrijf je in

We sturen maximaal 4 keer per jaar
een nieuwsbrief toe.