Ons team

De Keerzijde werkt met een flexibel team bestaande uit freelancers en ZZP-ers dat naast het werken in de zorg deelnemers in onze trainingen een onvergetelijke ervaring meegeeft. 

 

Alle teamleden hebben ruime praktijkervaring in de zorg én zelf de 24 uurs ervaringstraining doorlopen. 
Daarbij hebben de coaches een coachopleiding en vele jaren ervaring met het ondersteunen van teams.

Nelly van Sprundel

Trainer


Waarom doe je wat je doet voor de Keerzijde?

 

Ik ben inmiddels bijna 10 jaar betrokken bij De Keerzijde. Via de krant las ik over De Keerzijde en de visie achter dit bedrijf. Het was een interview met Lieke du Bois over de nominatie van haar bedrijf voor de MKB Innovatie Top 100. Toen ik las dat ze steeds op zoek was naar nieuwe begeleiders voor de ervaringstrainingen heb ik haar gebeld.

Een heel leuk gesprek volgde en de uitnodiging een keer bij haar een broodje te komen eten (gewoon thuis, bij haar aan de keukentafel). Daar had ik wel oren naar. Normaal gesproken ben ik niet iemand die onbevangen zomaar ergens op afstapt, maar dit voelde goed en dat alles wat ik over De Keerzijde las en hoorde, sprak me zo aan, dit kon ik niet voorbij laten gaan.

Ik werkte al vanaf mijn 17e in de zorg en miste steeds vaker het contact met onze bewoners. Alles ging op uur en tijd, met steeds minder collega’s en meer andere taken als rapportage en invullen van scorelijsten, leken belangrijker dan het praatje of tijd voor een wandeling. Ja, rapporteren mocht zittend tussen de bewoners, alsof we het daarmee goed konden maken ☹

 Ik heb zelf deelgenomen aan een 24 uurs training, een ervaring om nooit te vergeten. Wat zat ik daar met mijn beperkingen afhankelijk te wezen. Niets te vertellen, mooi in het programma meedraaien zoals de zusters het hadden bedacht. Zooooo herkenbaar en de ergernis groeide en groeide, terwijl ik mezelf steeds kleiner voelde worden. Hoe erg, best wel een zelfstandige vrouw, echtgenote en moeder van 2 kinderen en goed in staat om voor mezelf te zorgen, een baan in de zorg en een huishouden te managen maar daar was ik gewoon een onderdeel van en had me te schikken naar dat wat de zusters hadden bedacht. En toen ik iets vroeg aan de zuster kreeg ik als antwoord dat ze nu geen tijd had, want ze was in gesprek met haar collega en trouwens: ik vertel geen privézaken tegen mijn bewoners. Bij thuiskomst ben ik er een dag stil van geweest. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken over de vraag of ik bij De Keerzijde wilde werken.

 

 

Wat breng je als begeleider mee? 

 

Ik werk bij De Keerzijde als begeleider tijdens de ervaringstrainingen. Ik breng bergen ervaring mee. Vooral veel ervaringen over hoe het niet moet. Deze ervaringen, wetende wat er op de werkvloer speelt, kan ik mooi inzetten tijdens de trainingsdagen en workshops. Als ik mijn jasje aantrek, ben ik echt ‘de zuster’. Ik vind het een hele uitdaging om deelnemers, die tenslotte ook allemaal het beste voor hebben en met goede bedoelingen in de zorg werken, in de setting te zetten waarin ze getriggerd worden te leren waar het uiteindelijk allemaal om draait. Kijk eens echt naar je bewoners, kijk waar ze vandaan komen en wie ze zijn zodat ieder de zorg en hulp (of juist niet)  krijgt afgestemd zoals zij het graag zouden zien. Geen standaard procedures en protocollen.

Leuk om hen te laten zien dat het vaak in hele kleine dingen zit zoals hoe je iets zegt of vraagt.

 

Wat vind je nog meer leuk naast het geven van trainingen?

 

In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen en fietsen, niet zomaar een stukje maar toch wel heel graag als dagvullende activiteit. Vorig jaar kwam de Roparun op mijn pad en ben ik voor het eerst mee geweest met de Moerdijkrunners (team 169) om als begeleider op de fiets de tocht Parijs naar Rotterdam te maken. Een indrukwekkende ervaring kan ik je zeggen. Prachtig doel, fietsend door donker Frankrijk en de wereld wakker zien worden, fantastische mensen langs de kant die je (midden in de nacht) aanmoedigen en een ontvangst in verschillende plaatsen onderweg én in Rotterdam….. om kippenvel van te krijgen. Verder ben ik graag in mijn tuintje bezig. Ik werk graag, ben altijd wel bezig maar kan ook de tijd nemen om te genieten. Lekker ergens een broodje eten, uitgebreid koken of zittend in de tuin een wijntje drinken

"Geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken."

 

- Confucius -

Schrijf je in

We sturen maximaal 4 keer per jaar
een nieuwsbrief toe.