Ondernemers MKB Innovatie Top 100 2012. De Keerzijde gehuldigd

Syntens Innovatie Centrum - Innovatieve MKB bedrijven uit Brabant zijn donderdag 21 juni 2012 verwelkomd op het provinciehuis door gedeputeerde Economische Zaken en Bestuur en voorzitter van Merk Brabant, Bert Pauli. Deze bedrijven zijn onlangs opgenomen in de landelijke MKB innovatie top 100. Tijdens het innovatieontbijt is er uitgebreid gesproken over de uiteenlopende innovaties die onze provincie rijk is.

 Felicitaties en nieuwe verbindingen stonden centraal tijdens het innovatieontbijt. Na het welkomstwoord vertelde iedere ondernemer over zijn/haar innovatie. De diversiteit aan innovaties in Brabant is opvallend, denk aan super efficiënte software maar ook energiezuinig gemaakt glas. Dat merkte ook gedeputeerde Bert Pauli op na het verhaal van de Keerzijde uit Zevenbergschen Hoek, dat een unieke ervaringstraining biedt aan medewerkers in de zorgsector. Deze innovatie sluit volgens hem goed aan op de enorme transitie die in de zorg de komende jaren nodig is. Maar vooral het enthousiasme van al deze ondernemers was inspirerend. Zo vertelde Ferry Samuels van Eco-Point uit Halsteren dat de Top 100 en het innovatieontbijt voor hem “de bevestiging is dat we op de goede weg zijn”.  Deze ondernemers inspireren op deze manier ook andere Brabantse MKB ondernemers om te innoveren.

 

De ochtend werd aangeboden door Syntens Innovatiecentrum en Merk Brabant. Merk Brabant neemt deze 18 Brabantse ondernemers voor één jaar op als gastlid in haar kring van merkpartners (ruim 120 innovatieve en succesvolle bedrijven en organisaties uit Noord-Brabant). Kijk voor meer informatie op http://www.dandenkjeaanbrabant.nl/. Begin deze maand is de MKB Innovatie Top100 onthuld. Een initiatief waarbij Syntens ieder jaar een ranglijst presenteert met 100 concrete innovaties die het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf heeft gerealiseerd , zie www.syntens.nl/innovatietop100.  

 

 

 


Schrijf je in

We sturen maximaal 4 keer per jaar
een nieuwsbrief toe.