Nieuwsbrief november 2020

Beste mensen,

Allereerst hoop ik dat jullie allemaal nog goed gezond zijn en zullen blijven. 

Wij zijn allemaal gelukkig nog op de been. En dat willen we graag zo houden.

Omdat we met man/vrouw en macht de zorg draaiende moeten houden staan wij op dit moment ook met onze ‘extra handen aan het bed’.  

Zelf pak ik tijdelijk mijn oude vak in de GHZ weer op.  Telefonisch zijn we hierdoor wat minder goed bereikbaar, maar de voicemail verricht wonderen. We kijken natuurlijk erg uit naar het moment dat onze ervaringstrainingen- en workshops weer volop ingezet kunnen worden. 

Onze trainingen kunnen en willen we niet online geven. In verbinding zijn met elkaar is het meest belangrijke ingrediënt en dat kan alleen met fysieke aanwezigheid. We hebben wel maatregelen getroffen. Deze zijn helder, uitvoerbaar en samen met opdrachtgevers ontwikkeld. Ook met 1,5 meter afstand en de juiste hygiëne kunnen wij ons gezamenlijk doel bereiken. 

De praktijkopleidingen voor statushouders en vluchtelingen zijn in een mooie versnelling terechtgekomen als gevolg van de samenwerking met ROC Curio en CareForward.  

Voor de begeleiding in de praktijk zijn we nu op zoek naar coaches on the job in Breda. Uitbreiding naar andere steden is ook in ontwikkeling.  

Heb je ervaring in de (ouderen)zorg én ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging naast je huidige werk? Neem contact met ons op! 

In de column Aardig zijn beschrijf ik mijn persoonlijke afhankelijkheid in de tijd als mantelzorger van mijn moeder met Alzheimer. 

Juist in deze tijd zijn wij erg afhankelijk van elkaar. Ik hoop dan ook dat we allemaal gewoon een beetje aardig zijn en blijven naar elkaar. 

Zeker in de zorgsector waar de druk enorm is op het moment. 

Deze week is de jaarlijkse collecteweek van Alzheimer NL. Een mooi moment om het te delen met jullie. 

Ik wens jullie allemaal, namens het hele team van De Keerzijde, veel sterkte, een goede gezondheid en vooral veel aardige mensen om jullie heen. 

Lieke du Bois

Van 1 tot en met 7 november is de collecteweek van Alzheimer NL! 

Doen jullie mee? 

Graag een bijdrage op rekeningnummer: NL25RABO 0395 2224 19 t.n.v. Alzheimer Nederland. 


Schrijf je in

We sturen maximaal 4 keer per jaar
een nieuwsbrief toe.