Nieuwsbrief juni 2020

Beste mensen,

Binnenkort gaan alle vakanties van start. Het past natuurlijk om te zeggen dat er heel veel gebeurd is. Dat is ook zo. Maar, om eerlijk te zijn, is er bij ons natuurlijk ook heel veel niet gebeurd. En dat was en is best heftig.

 

Sommigen van ons hebben tijdelijk, ter ondersteuning, het oude vak op de werkvloer weer opgepakt.Op 10 maart hebben we onze laatste ervaringstraining gehad waarin preventie en hygiëne werden ingezet als onderdeel van de training.

 

Na deze dag ging echter alles on hold. Een bizarre gewaarwording. Zelf heb ik drie dagen met mijn ziel onder de arm rondgelopen om alles te kunnen laten binnenkomen en te kunnen plaatsen.

 

Daarna stapten ook wij in een ander besef. In een andere wereld. Alles stond op losse schroeven.

 

Opgeven is bij ons nooit een optie geweest en dat is nog steeds zo.

We hebben dan ook vrij snel alle mogelijke scenario’s op een rijtje gezet. Want als wij onze deelnemers leren te kijken naar wat er wel kan i.p.v. wat er niet kan, dan zullen wij dat als eerste zelf moeten laten zien.

 

De grote wens kwam naar boven, door ad hoc drukte van alledag eigenlijk te lang blijven liggen, onze uitstraling te versterken en ons aanbod uit te breiden. En dat hebben we gedaan.

 

 

Deze eerste nieuwsbrief nieuwe stijl is een begin. Daarnaast is er uitbreiding van onze training en coaching én zijn we een nieuw samenwerkingsverband aan het ontwikkelen zodat de praktijkopleidingen voor statushouders een groter bereik gaan krijgen.

 

Naast de blik naar binnen voelden we ons vooral betrokken bij alle bewoners, families en onze collega’s in de zorg die enorm heftige tijden hebben beleefd. En nog is het niet voorbij.

 

Vanuit die betrokkenheid hebben we een nieuwe dagtraining voor medewerkers ontwikkeld onder de naam Hoe nu verder?

We willen voorkomen dat medewerkers als gevolg van hun ervaringen de afgelopen maanden de zorg gaan verlaten of genoodzaakt zijn zich ziek te melden.

Meer informatie hierover is te vinden op de website

 

We kijken er enorm naar uit en zijn er meer dan klaar voor om deelnemers weer te verwelkomen binnen onze ervaringstrainingen. Het kan fysiek op een veilige manier. En alles in overleg.

 

De column ‘Ik ben die ene nog te gaan ‘ onderaan deze nieuwsbrief geeft ook aan dat er nog een hoop werk te doen is.

 

We hebben voor het najaar alweer een aantal mooie opdrachten staan. Gelukkig!

Samen weer aan de slag. Kansen zien en deze pakken. Met deelnemers en met elkaar.

 

 

Ik wens jullie het allerbeste en hoe dan ook een fijne zomervakantie toe.

Namens het hele team: Lieke du Bois

 


Schrijf je in

We sturen maximaal 4 keer per jaar
een nieuwsbrief toe.