zorgmedewerker V&V

Zo merkte een zorgmedewerker V&V van tanteLouise op nadat ze onze ervaringstraining had gevolgd. Wat ons betreft de spijker op z’n kop! Waarom?

Tijdens onze ervaringstrainingen ervaren deelnemers zelf de afhankelijkheid als bewoner. Niet in een rollenspel, maar als zichzelf.

Grote kans dat je onze trainers (de verzorgenden) geregeld ‘gezellig hè’ zult horen zeggen. Het gebeurt in de praktijk namelijk ook dat bewoners horen: “Gezellig hè, een spelletje spelen, een eindje wandelen, een boodschapje doen…”.

We doen dit tijdens de training om je te laten ervaren hoe het is voor bewoners. Het kan namelijk heel irritant zijn, als constant benadrukt wordt dat het gezellig is (of moet zijn?). Terwijl dat voor de bewoner misschien 180 graden anders is op dat moment. 

Hoe onschuldig en goed bedoeld ook, het kan averechts werken op de stemming en - daar is ‘ie weer - eigen regie van bewoners.

Dat is de spiegel die we je graag voorhouden. De keerzijde van de zorg. 

Want op die manier kun je echt reflecteren op jouw handelen en besef je hoe kleine details in de dagelijkse praktijk enorme impact kunnen hebben. 

We zorgen trouwens wel dat het gezellig blijft. ;)

Schrijf je in

We sturen maximaal 4 keer per jaar
een nieuwsbrief toe.