Onze blogs

Werken in de zorg geeft veel stof tot nadenken. Bovendien maken we bijzondere situaties mee tijdens onze workshops, trainingen en opleiding.

De Keerzijde gaat onder je huid zitten. Je vergeet het nooit meer. 

 

Deze herkenning en nieuwe ideeën uit de praktijk delen we graag met je in blogs.


Ik

verbaasde

mezelf!
Lieke schrijft: Trots op mijn stagiair Modaser

Een half jaar geleden wist deze super enthousiaste jonge knul uit Soedan niet hoe hij aan een stageplaats in de ouderenzorg kon komen. Hij volgde op dat moment de speciale Entree opleiding voor anderstaligen waarvoor een stage op niveau 1 simpelweg niet te vinden was. Ondanks zijn enorme drive... Maar één ding wist hij zeker: het gaat me lukken, want de ouderenzorg is het voor mij. Geen twijfel mogelijk.Zo leerde ik Modaser kennen via ROC Curio. Er werd mij gevraagd of ik wat voor hem kon betekenen. Wat mij direct duidelijk werd, was dat het inderdaad gewoon moest gaan lukken. Linksom of rechtsom. Modaser en ik vonden elkaar in het ‘nooit opgeven en altijd blijven zoeken naar een oplossing’. 

 

En die oplossing, die kwam er! Al vrij snel had ik binnen Surplus de juiste mensen te pakken  en na één gesprek met Modaser waren Petra en Laura, beide coördinatoren vrijwilligerswerk, ook geraakt door zijn enorme drive en uitstraling. Zij boden hem de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen. En omdat ik vanuit De Keerzijde, een officieel leer-werkbedrijf, de stagebegeleiding op me kon nemen was de cirkel rond. Modaser kon starten!

20220411 110237 min

Foto: Modaser op de expositie van Surplus

En hoe! Vanaf dag 1 heeft Modaser een hele goede klik met de bewoners en zijn collega’s. Hij doet het enorm goed in de praktijk. Het allermooiste van Modaser is zijn ZIJN. Hij is altijd 100% aanwezig in het Hier en Nu. Zijn uitstraling, het plezier, de grapjes met bewoners en de nieuwsgierigheid naar kennis maken hem een fantastische leerling om te begeleiden. Alles wat ik vertel en waar we over spreken stroomt bij hem naar binnen. Let op mijn woorden: Modaser gaat ver komen.

 

Binnen Surplus valt hij op en is hij ook een mooi voorbeeld voor andere jongeren. Daarom pronkt zijn foto én zijn verhaal op de expositie van de Meeneemweek welke op 11 april 2022 officieel geopend is op locatie Westerwiek. Trots is Modaser op zijn foto en op zijn verhaal.Trots zijn de collega’s van Surplus waarmee hij een warme band heeft opgebouwd. En ik? Ook ik stroom over van trots, blijheid en enorme motivatie om hem, daar waar ik kan, te ondersteunen in een mooi avontuur richting zijn baan als verpleegkundige. Want Modaser die komt er wel. Linksom of rechtsom! Of dwars er doorheen! 

 

De expositie over de vrijwilligers van Surplus zal op alle locaties van de organisatie te zien zijn. Aarzel niet om een kijkje te nemen!

 

 


"Kennis is slechts de briljantheid in de organisatie van ideeën. Het is geen ware wijsheid. De ware wijsheid gaat voorbij aan kennis."

 

- Confucius -

Schrijf je in

We sturen maximaal 4 keer per jaar
een nieuwsbrief toe.