REACTIES DEELNEMERS

"Verrast ben ik door alle indrukken en gevoelens die ik heb gevoeld gedurende deze dag. Deze beleving is voor mij een startpunt om mezelf als professional te verbeteren. Met veel plezier stop ik dit in mijn rugzak en wandel verder mijn vak in!"

“Het was een erg leerzame cursus; weet nu nog beter hoe cliënten zich soms voelen, hoe makkelijk je iemand “lam” maakt door hem/haar te veel uit handen te nemen. Ook in het stukje theorie geleerd, dat we soms echt wat zakelijker mogen zijn in de zorg (en niet té zacht moeten zijn). Dit komt uiteindelijk alleen maar ten goede van de cliënten! Bovendien ook erg veel lol en plezier gehad tijdens de cursus, waardoor de cursus ook niet “zwaar” voelde. Ik vind het een must voor iedere medewerker”.

“Wat we nu met elkaar bereikt hebben in 2 maanden tijd had ons anders anderhalf jaar gekost.”

“Deze training is een geweldige training voor een team. De training is concreet duidelijk interactief en zeer bruikbaar om de teamsamenwerking te verbeteren qua communicatie en  samenwerking. De dag dat ik zelf cliënt was werkte erg goed. Ik werd met de neus op de feiten gedrukt en ervaarde zelf hoe het is om afhankelijk te zijn en hoeveel macht je als begeleider hebt. Erg om te ervaren. Buiten het feit dat ik er veel van opgestoken  heb was het ook erg hilarisch en komisch. Kortom een training die ik niet had willen missen”.

“De kwaliteit van leven van de cliënten is na deze training echt toegenomen en dat was de investering meer dan waard.”

“2 ochtenden theorie en een dag verzorgd worden, een bijzondere ervaring. Je wordt die dag zelf begeleid en je krijgt een beperking erbij (slecht zien, doof- oordoppen, rollator) op die manier kan je ervaren hoe het is om hiermee om te gaan en hoe begeleiders met je omgaan. Je ervaart dat je regie snel weg is en er veelal van je overgenomen wordt terwijl je veel zelf kan doen. Wanneer je dan aangeeft dat je het zelf kan doen, word  je al snel als” lastig” ervaren. Wat opvalt is dat er veelal door begeleiders gesproken wordt over koetjes en kalfjes (waar wij dan als cliënt  hinder van ondervinden). Een echte bewustwording deze dag”.

 Er is meer respect en openheid. Dat geeft mij heel veel nieuwe energie.

De Keerzijde BV is onderdeel van Holding DK Zevenbergen, KVK nr. 58262652